Video player inladen...

Studentenclub Reuzegom ontbonden na dood van student bij uit de hand gelopen doop

De studentenclub Reuzegom van Antwerpse studenten in Leuven heeft zichzelf ontbonden. Vorige week overleed een 20-jarige student bij een uit de hand gelopen doop. Het parket voert een onderzoek voor onopzettelijke doding, het toebrengen van schadelijke stoffen en onterende behandeling.

Vorige week overleed een 20-jarige student, nadat hij had deelgenomen aan een doop van de studentenclub Reuzegom. De club, die Antwerpse studenten van de KU Leuven verenigt, droeg al jaren een reputatie met zich mee.  In tegenstelling tot de studentenkringen,  weigerde Reuzegom in het verleden om het Leuvense doopcharter te ondertekenen. 

Fatale afloop

Tijdens de fatale studentendoop hadden de clubleden zich teruggetrokken in een bos in Vorselaar. Daar moesten de nieuwelingen verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moesten ze visolie drinken, dat een hoog zoutgehalte bevat. Daarnaast zouden ze ook een tijdlang naakt in het bos hebben moeten zitten, terwijl ze water over zich heen kregen.

Uiteindelijk werden drie studenten, die zwaar onderkoeld geraakten en veel zout in hun bloed hadden, onwel. De 20-jarige student kreeg een hartstilstand op de spoeddienst en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Einde van Reuzegom

Het parket voert een onderzoek in de zaak. Eerst was er sprake van onopzettelijke doding en het toebrengen van schadelijke stoffen. Vandaag is dat uitgebreid met "onterende behandeling", na een nieuw verhoor van de 2 andere slachtoffers.

Voorlopig is er nog niemand opgepakt.  Op het lichaam van de overleden student is een autopsie uitgevoerd, om de juiste doodsoorzaak van de twintiger te kunnen achterhalen. Het kan nog enkele weken duren voor het autopsieverslag volledig rond is.

Vandaag werd dan bekendgemaakt dat de club Reuzegom, die een feitelijke vereniging was, is opgehouden te bestaan. De club werd in 1946 opgericht door onder meer politicus Hugo Schiltz. De naam verwijst naar de "Reuzekes van Borgerhout".

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Video player inladen...

Meest gelezen