archieffoto

Tandarts uit Damme vrij onder voorwaarden na klachten van vrouwen over aanranding

Een tandarts van 35 uit Damme die verschillende vrouwen in zijn praktijk zou hebben aangerand, mag de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Hij mag geen vrouwen meer behandelen en hij moet zich laten begeleiden.

De bal ging aan het rollen naar aanleiding van enkele klachten van patiëntes. Volgens de slachtoffers werden ze betast tijdens een consultatie bij de tandarts in kwestie. De feiten speelden zich af tussen december 2015 en mei 2017. Door enkele recente verklaringen kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

De verdachte werd vrijdag opgepakt voor verhoor. De onderzoeksrechter besliste uiteindelijk om hem aan te houden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Volgens de verdediging beseft de tandarts dat er dingen zijn gebeurd die niet thuishoren in een tandartsenpraktijk.

De Brugse raadkamer besliste deze middag om de verdachte onder voorwaarden vrij te laten. Eén van 1 voorwaarden is dat hij geen vrouwelijke patiënten meer mag behandelen. De tandarts zal zich ook moeten laten begeleiden. Het parket kon de vrijlating nog tegenhouden, maar tekent geen beroep aan tegen de beslissing van de raadkamer.

Meest gelezen