Vrijgelaten moslimprediker Jean-Louis Denis is effectief ingeschreven in Londerzeel

Moslimprediker Jean-Louis Denis heeft zich effectief ingeschreven in Londerzeel. De man zat vijf jaar in de cel voor het ronselen van Syriëstrijders en is sinds enkele dagen op vrije voeten. Hij is nu bij zijn moeder in Londerzeel gaan wonen. De inwoners van Londerzeel maken zich zorgen.

Jean-Louis Denis is nu effectief ingeschreven in Londerzeel. De man zat vijf jaar in de cel omdat hij mensen rekruteerde om in Syrië te gaan vechten. Hij had ook banden met Sharia4Belgium. Denis mocht enkele dagen geleden de gevangenis verlaten en wilde bij zijn 76-jarige moeder in Londerzeel gaan wonen. Dat heeft hij nu ook effectief gedaan. Hij is zich dinsdagmorgen gaan inschrijven in het bevolkingsregister van de gemeente. 

Ingeschreven in bevolkingsregister

Denis kwam alleen naar het gemeentehuis. De inschrijving verliep naar verluidt zonder problemen. De man spreekt enkel Frans maar verstaat wel Nederlands. Denis weigerde de lessen Nederlands die aan anderstalige nieuwkomers worden aangeboden. "Ik zal nooit Nederlands leren", liet hij verstaan. 

De komst van de haatprediker zorgt al dagen voor ongerustheid in de gemeente. Burgemeester Nadia Sminate (N-VA) kreeg al heel wat telefoontjes en mailtjes van inwoners die zich zorgen maken.

Veiligheidsmaatregelen


De man zou in de gevangenis bovendien nog meer geradicaliseerd zijn.  De burgemeester liet weten dat ze alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt. "We zitten samen met de veiligheidscel, federale politie en staatsveiligheid en zullen alle mogelijke controles uitvoeren. Bovendien heb ik organisaties gecontacteerd die gespecialiseerd zijn in deradicalisering."

Het feit dat Denis nu effectief is ingeschreven maakt wel dat de politie meer controle kan uitoefenen doordat ze het recht krijgt om in de woonst binnen te komen. Ook andere veiligheidsdiensten zullen Denis in de gaten houden.

Meest gelezen