Bestelwagen rijdt zich vast onder poort op Markt in Schoten

Een bestelwagen heeft zich woensdag rond 15 uur vastgereden onder een poortgebouw op de Markt in Schoten.  Het poortgebouw is 2,80 m hoog, maar de bestelwagen was nog net iets hoger.  De bestelwagen kwam vast te zitten en de brandweer moest ter plaatse komen om het voertuig weer los te krijgen.

Eerst liet de brandweer de lucht uit de banden, maar toen bleek dat het voertuig daarmee nog niet voldoende was gezakt, moest ze nog een stapje verder gaan.  De brandweer liet een gewicht van zo'n 500 kg aanrukken en legde dat in de laadruimte van de bestelwagen.  Daarmee lukte het wel om de bestelwagen weg te rijden vanonder de poort. 

Het poortgebouw liep lichte schade op, de laadbak van de bestelwagen was er erger aan toe en zal moeten worden vervangen.  De chauffeur van de bestelwagen bleef ongedeerd.

Meest gelezen