Videospeler inladen...

Brussel verbiedt "Mars tegen Marrakech"

De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verbieden zondag de betoging van verschillende rechtse organisaties tegen het VN-migratiepact dat in Marrakech is bekrachtigd. De Brusselse veiligheidsdiensten vrezen voor rellen. Binnen het hele gewest mag er zondag geen enkele betoging doorgaan. 

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) verbieden de "Mars tegen Marrakech", die nu zondag gepland staat.  Verschillende rechtse organisaties willen met die manifestatie hun ongenoegen tonen over het VN-migratiepact, dat eergisteren werd aangenomen in Marrakech. De mars gaat uit van studentenverenigingen KVHV en NSV, Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.

Close en Vervoort zeggen dat er "geen bruine mars mag doorgaan in Brussel". De veiligheidsdiensten vrezen dat de betoging ontspoort en dat er rellen ontstaan. Het verbod geldt voor het hele Brusselse Gewest. Met die maatregel willen Close en Vervoort verhinderen dat de mars zou doorgaan in andere gemeentes in de stad. 

Ook andere manifestaties zondag zijn verboden. Close en Vervoort vragen betogers om contact op te nemen met de politiediensten, om een nieuw moment te zoeken voor hun actie.

Meest gelezen