Ooigembos in Wielsbeke wordt uitgebreid, maar dat is niet naar de zin van de buren

Donderdag plant Natuur en bos bomen aan bij het Ooigembos in Wielsbeke. Het bos van 15 hectaren wordt zo met anderhalve hectare uitgebreid. Maar dat is niet naar de zin van een aantal buren.

Het Agentschap Natuur en Bos is eigenaar van het bos, samen met een privé-eigenaar. De buren vinden dat het bos hun uitzicht op de Leievallei zal verpesten. Ze waren ook niet op de hoogte van de uitbreiding van het bos vlakbij hun huizen. Daarom hebben ze een advocaat onder de arm genomen en zullen ze de aanplanting proberen tegen te houden.

Door het bos de Leie niet meer zien?

Xavier Coppens van het Agentschap Natuur en Bos zegt dat alles correct is verlopen. De site is natuurgebied en de aanplanting kadert in het herstel van het Leielandschap. Recent kon Natuur en Bos ook de anderhalve hectare land kopen langs de 1e Linie-Regimentsstraat. Daar was er vroeger een paardenlooppiste. Langs de straat zullen er struiken worden aangeplant en verderop komen er dan bomen vlakbij de Leie.

"Als iedereen een ver uitzicht wil hebben, dan is het bijzonder moeilijk om ergens nog in Vlaanderen een bos aan te planten. Bij het beplantingsplan hebben we maximum rekening gehouden met de verzuchtingen. Het is niet zo dat we bomen vlakbij huizen zullen aanplanten, dat doen we eigenlijk nooit", zegt Coppens nog.

Meest gelezen