Video player inladen...

Kakkerlakkenboerderijen groeiende business voor Chinese ondernemers

Kakkerlakken zijn een populaire bedrijfstak in China. In een afvalverwerkingsbedrijf in Jinan leven een miljard van deze insecten elke dag op 50 ton keukenafval. Jinan is een stad met 7 miljoen inwoners, en zoals veel steden in China in volle ontwikkeling. Om één derde van het keukenafval van heel Jinan te kunnen verwerken, gaat het bedrijf er nog drie filialen bij oprichten. Ook in de provincie Sichuan staat een kakkerlakkenboerderij. De insecten dienen daar als varkensvoer, visvoer en in droge vorm als ingrediënten voor Chinese medicijnen. Nog elders in de provincie Sichuan verkoopt ook het bedrijf Gooddoctor extract van gedroogde kakkerlakken aan de traditionele Chinese geneesmiddelenindustrie. 

Meest gelezen