E17-viaduct in Gentbrugge krijgt netten om vallende brokstukken op te vangen

Er worden netten gehangen onder het E17-viaduct in Gentbrugge. Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer installeert de netten als veiligheidsmaatregel tegen vallende brokstukken.

De jongste maanden zijn er toch wel een aantal brokstukken gevallen van het viaduct in Gentbrugge. Om dat in de toekomst te vermijden, hangt Wegen en Verkeer netten op. Het gaat wel om een tijdelijke oplossing, zegt woordvoerster Sylvie Syryn. "De grondige oplossing is het viaduct saneren. En die werken staan al gepland in 2021." 

Buurtbewoners en frequente passanten lijken tevreden met de maatregel. "De netten geven wel een veiligheidsgevoel, nu kan er niks meer op mijn hoofd vallen," zegt een voorbijganger. Maar ook een kritische noot mag niet ontbreken. Een vrouw zegt: "Ik vind het eigenlijk schandalig dat er preventief niets aan gedaan werd. Ze mogen het zo ver niet laten komen!"

Meest gelezen