Nicolas Maeterlinck

Politie extra waakzaam op Brusselse kerstmarkt na schietpartij Straatsburg

Na de dodelijke schietpartij in Straatsburg heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) samen met de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene beslist om extra waakzaam te zijn op het eindejaarsevenement Winterpret en de Brusselse kerstmarkt.

In Frankrijk werd het dreigingsniveau na de schietpartij in Straatsburg, waarbij een kerstmarkt werd geëvacueerd, meteen verhoogd. Het OCAD, dat de dreigingsanalyse maakt in België, ziet geen link met ons land. De situatie voor Winterpret en de Brusselse kerstmarkt werd toch meteen vanmorgen geëvalueerd door de burgemeester en de politiediensten.

"Dat betekent voor de politie dat er geen extra maatregelen zullen bijkomen", zegt Ilse Van de keere van de Brusselse politie. "  "Er is wel aanwezigheid van de politie sinds het begin van de kerstmarkt, zowel in uniform als in burger. Er wordt nogmaals verhoogde waakzaamheid gevraagd aan onze mensen en ze moeten ook zeer zichtbaar aanwezig zijn. Zo kunnen bezoekers van de kerstmarkt onmiddelijk naar de politie toestappen als zij iets te melden zouden hebben."

De overige maatregelen, zoals het plaatsen van betonblokken en ramhekken zijn nog altijd van kracht in Brussel, net zoals dat het geval was bij een hoger dreigingsniveau.

Meest gelezen