Heraangelegde straat plots te smal voor auto's in Oostakker

In Oostakker (bij Gent) veroorzaakt een heraangelegde straat grote problemen. De nieuwe straat is nu zo smal dat er elke week ongevallen gebeuren.

Auto's kunnen elkaar moeilijk kruisen in de smalle straat. En daardoor worden er geregeld autospiegels afgereden. Line Guerreiro Cavaco kan ervan meespreken. "Onze auto's hebben de voorbije maanden al 4 keer schade opgelopen", vertelt ze. "In juli is de auto van mijn papa helemaal kapot gereden. In augustus is mijn autospiegel afgereden. Vijf weken geleden de spiegel van mijn man. En ook de zijkant van mijn auto is onlangs volledig beschadigd", zegt Line.

"Sinds de heraanleg van de straat zijn de voetpaden veel breder geworden. De parkeerstroken zijn te smal aangelegd. En ook de straat zelf is veel smaller dan voordien. Maar dit is een hoofdstraat in Oostakker. Er is veel verkeer, want er zijn winkels en ook 2 scholen in de straat. Dus daar hadden ze toch rekening mee moeten houden bij de heraanleg."

"Ondertussen parkeren alle buren met hun wielen op het voetpad. Soms is het wel grappig om te zien hoe iedereen in de straat er alles aan doet om schade aan zijn auto te vermijden."

Meest gelezen