"Laat me duidelijk zijn: ik ga niemands moeder een mep in het gezicht geven!"

Internethumor, zo kan een meme nog het best omschreven worden. Een grappig bedoelde tekst wordt dan vaak bij een foto gevoegd, die daarna op massale wijze gedeeld wordt via sociale media. Maar zo’n meme is niet altijd grappig. Dat mocht Soren Falby, een Deense bodybuilder, alvast ervaren, toen hij ruim een jaar geleden een van zijn foto’s overal zag opdagen met de boodschap: “Hij geeft je moeder een mep. Wat ga jij doen?” Ook nu nog duikt de foto regelmatig op en dat noopte Falby tot een reactie. Daarvoor schakelde hij zijn eigen moeder in.

Het gaat dus om volgende meme (hierbeneden ziet u een voorbeeld hoe de meme kan gebruikt worden) , waarbij de 'grap' blijkbaar zit in het feit dat, hoe graag u uw moeder ook ziet, het opnemen tegen deze ‘superhelden-lookalike’ onbegonnen werk is en dat u dus creatief uit de hoek moet komen:

Op zijn eigen sociale media reageerde Falby onlangs met een foto van zijn moeder (zie foto hierbeneden) en de tekst "Ik hou zielsveel van mijn moeder, en zij zou me vermoorden mocht ik ooit een hand naar een vrouw uitsteken." De reactie werd gedeeld op het discussieforum van Reddit, waarna ze werd opgepikt door diverse nieuwsmedia wereldwijd. 

Nu die reactie viraal gegaan is, voegde Falby op zijn instagramaccount zopas nog volgende verduidelijking toe: "Oké mannen, een foto van mij is duidelijk viraal gegaan en wordt momenteel overal gepubliceerd. Ik ben blij dat het een van de foto’s is die een reactie was op die meme."

"Die meme is er ver over en ik vind het verschrikkelijk dat mijn foto gebruikt wordt voor dergelijke rotzooi. Laat me dus één ding duidelijk stellen: ik ga niemands moeder, vriendin, nonkel, grootmoeder of welk familielid dan ook een mep in het gezicht geven. Dankjewel!" Gevolgd door #mammasboy...

Meest gelezen