"Golf, zee, groene kliffen" van Renoir.

Man op Schiphol gevat in verband met diefstal Renoir in Wenen

Op de luchthaven Schiphol bij Amsterdam is een man gevat die mogelijk iets te maken heeft met de diefstal van een schilderij van Renoir in Wenen eind november. Volgens het persagentschap ANP is hij aangehouden.

Het doek "Golf, zee, groene kliffen" van Auguste Renoir uit 1895: daarmee gingen 3 mannen op 26 november in een verkoopszaal in Wenen aan de haal. Speurwerk heeft afgelopen weekend tot een arrestatie op de luchthaven van Schiphol bij Amsterdam in Nederland geleid.

Volgens ANP gaat het om een man van 59 uit Oekraïne. Hij is vandaag voor de onderzoeksrechter voorgeleid en volgens het persagentschap is hij aangehouden. Op dit moment is nog niet duidelijk wat zijn rol wel of niet was in de diefstal.

"Golf, zee, groene kliffen" meet 40 bij 27 centimeter en het zou tussen de 120.000 en 160.000 euro waard zijn.

De 3 verdachten van de diefstal, vastgelegd door een veiligheidscamera in Wenen.

Meest gelezen