Markt Kruishoutem wordt heraangelegd

De plannen voor de herinrichting van de Kruishoutemse Markt zijn klaar. Dat wordt allicht het grootste project dat het bestuur van de nieuwe fusiegemeente Kruisem de komende jaren tot een goed einde moet brengen. De werken starten volgend voorjaar en zullen naar schatting anderhalf jaar duren.

Volgens de schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne wordt het een groot project. Niet alleen de Markt zelf, ook de straten rond de Markt worden opgeknapt. Het gaat vooral om rioleringswerken. Trottoirs worden gelegd met kleiklinkers en op het wegdek komt beton. Door de herinrichting van de Markt is er meer plaats om te parkeren. Op plaatsen waar het kan, komen er ruimere terrassen. 

Het project kost 6 miljoen euro, de kosten worden gedeeld met Wegen en Verkeer en Aquafin. 

Meest gelezen