Sven Michiels - Photography

Night of the Proms trekt voor het eerst naar zee, mét John Miles

Night of the Proms exporteert de vertrouwde formule van klassieke muziek met (inter)nationale pop- en rockartiesten voor het eerst naar zee. Op 1 augustus komt er een extra zomereditie van Night of the Proms, in openlucht. En ja, John Miles is er opnieuw bij.

Met een zomerse openluchtversie van Night of the Proms op 1 augustus in Koksijde is de cirkel rond. De allereerste "proms" waren openluchtconcerten die ooit plaatsvonden in de parken in Londen, waarbij het publiek kon rondwandelen tijdens het concert.

Het idee van de "proms" werd in 1985 opgepikt door Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke, zij creeëerden de ondertussen gekende formule van klassiek & pop die al 33 jaar zalen blijft vullen. Op het hoogtepunt verkocht Night of the Proms meer dan 20 keer het Sportpaleis van Antwerpen uit, de afgelopen editie met Seal en Suzanne Vega bleef beperkt tot twee concerten in eigen land. 

Zoekt Night of the Proms in 2019 daarom een nieuw publiek, aan zee? Aan de andere elementen wordt in elk geval niet geraakt. Zo strijkt het vertrouwde Antwerp Philharmonic Orchestra met dirigente Alexandra Arrieche neer in Koksijde, samen met het koor "Fine Fleur". Het programma blijft ook bestaan uit (licht)klassieke muziek, afgewisseld met (inter)nationale pop- en rockartiesten. 

John Miles werd als eerste naam bevestigd, hij zal, net zoals bijna alle andere edities, zijn hit "Music" brengen tijdens de zomerse versie van Night of the Proms. De andere namen zijn voorlopig nog niet gekend.

Meest gelezen