Twee arbeiders storten neer met zendmast

In Middelkerke is een zendmast omgevallen met twee arbeiders er nog in. Die vielen met de pyloon mee op de grond vanop bijna 30 meter hoogte. De arbeiders zijn allebei zwaargewond geraakt. "Ik hoorde die mannen plots roepen daar in de hoogte", zegt een aangeslagen voorbijganger.

Het ongeval gebeurde tijdens de afbraak van de zendmast. Het gaat om één van de masten van het voormalige communicatiecentrum Radio Oostende. Een voorbijganger zag het allemaal gebeuren. "Ik wist dat de torens hier werden afgebroken. En ik was eens komen kijken. Het deel van de zendmast dat nog overeind stond, begon plots te kantelen en ik hoorde die twee mannen roepen."

Het parket onderzoekt nu hoe de zendmast kon omvallen in Middelkerke. Volgens de eerste vaststellingen droegen de twee arbeiders wel hun valbeveiliging. De slachtoffers komen allebei uit Heist-op-den-Berg.

Meest gelezen