Video player inladen...

Uit de hand gelopen studentendoop: twee gewonde slachtoffers dienen klacht in

De twee studenten die vorige week gewond raakten bij een uit de hand gelopen studentendoop dienen klacht met burgerlijke partijstelling in bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Dat meldt hun advocaat Kris Luyckx. Bij de doop kwam een andere student van 20 om het leven. 

De schachten werden naar aanleiding van een doopritueel bij de  studentenclub Reuzegom het slachtoffer van feiten die volgens advocaat Kris Luyckx voorlopig kunnen worden omschreven "als het opzettelijk toedienen van stoffen die de gezondheid zwaar kunnen schaden".

"Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren en wat de precieze oorzaak is geweest van het overlijden van Sanda, met wie zij een zeer nauwe vriendschapsband hadden", benadrukt Luyckx. De klacht werd ingediend lastens onbekenden. "Het is ook voor hen momenteel nog volledig onduidelijk wie als rechtstreeks betrokken kan worden beschouwd", aldus Luyckx.

Waaraan de 20-jarige student precies overleden is, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat hij een grote hoeveelheid visolie had gedronken. Het verslag van de autopsie volgt binnen enkele weken.

Meest gelezen