Opnieuw nachtvorst: "Combinatie van koud wegdek en vochtige ondergrond kan gladde wegen veroorzaken, wees waakzaam" 

De temperaturen maken deze week vooral 's nachts opnieuw een duik onder het vriespunt. Vanmorgen zakt de temperatuur op veel plaatsen onder nul. Er is gestrooid, maar toch waarschuwt Wegen en Verkeer: "De combinatie van een koud wegdek en vochtige ondergrond kan gladde wegen veroorzaken, wees dus waakzaam."

De hele week zullen de temperaturen - vooral 's nachts - schommelen rond of net onder het vriespunt. Er is daarom ook gestrooid in heel Vlaanderen. "De strooidiensten zijn de hele nacht uitgereden in heel Vlaanderen en hier en daar zijn we vanochtend nog bezig. We verwachten dat de wegdektemperaturen rond of net onder het vriespunt zitten en dat zal de hele ochtend zo aanhouden", zegt Veva Daniëls van Wegen en Verkeer.

Bestuurders moeten dan ook waakzaam zijn. "De combinatie van een koud wegdek met een vochtige ondergrond kan zorgen voor gladde wegen, ook al hebben we zout gestrooid. En ook op bruggen en viaducten vragen we extra waakzaam zijn."

Ook de rest van de week wordt er vrieskou verwacht. "We zijn waakzaam en zullen uitrijden waar en wanneer het nodig is. Het wegdek is nu voorzien van een preventieve zoutlaag."

Meest gelezen