Videospeler inladen...

Werkstraf en celstraf met uitstel voor geweld op twee homokoppels in Gent

Een koppel twintigers is door de Gentse rechtbank veroordeeld voor geweld op twee homokoppels. De man krijgt een werkstraf van 100 uur, zijn vriendin een celstraf van 12 maanden met uitstel. De verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden omwille van de seksuele geaardheid van de slachtoffers, werd niet aanvaard.

Begin augustus escaleerde een ruzie waarbij een homokoppel door de twee verdachten - hun bovenburen - werd aangevallen. Ze kregen zware klappen en werden ook geslagen met een stuurslot. Een tweede homokoppel werd in het voorjaar al belaagd door de vrouw. 

De twee verdachten, twee twingers, moesten zich voor de rechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, met als verzwarende omstandigheid dat het voortgekomen zou zijn uit haat tegen holebi's.

De twee zijn nu veroordeeld en krijgen respectievelijk een celstraf van 12 maanden met uitstel en een werkstraf van 100 uur. Maar volgens de rechtbank werden de feiten niet gepleegd omwille van de seksuele geaardheid van de slachtoffers.

Cavaria is verontwaardigd dat de rechter de feiten niet kwalificeert als homofoob. "De slachtoffers deden herhaaldelijk aangifte van homofobie en zijn onder homofobe verwensingen het ziekenhuis in geklopt. Wat moet er dan gebeuren voor een homofoob motief weerhouden wordt?", zegt Cavaria-woordvoerder Jeroen Borghs zich af. 

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen