Auto rijdt in op markt van Haacht, niemand raakt gewond 

In Haacht zijn de bezoekers van de wekelijks markt er woensdag met de schrik vanaf gekomen. Een auto reed de markt op en zigzagde met hoge snelheid voorbij de marktkramen.

Toen de interventiedienst van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen op de markt toezicht hield, kwam er plots een voertuig aangereden vanuit de Keerbergsesteenweg. Het voertuig negeerde een verbodsbord en reed vervolgens de Markt op. Wanneer de bestuurder de patrouille opmerkte, reed hij met een hoge snelheid voorbij de marktkramen. Verschillende mensen moesten opzij springen, onder hen ook een moeder met haar kinderen. 

Achtervolging

Op de Werchtersesteenweg wil de politie de bestuurder doen stoppen, maar hij negeert het bevel. Hij rijdt verder richting Werchter. Doordat de inspecteurs zijn nummerplaat hadden kunnen noteren en door snel opzoekingswerk in de ANPR-camera's, kon de politie gericht de achtervolging inzetten. In een steegje in Scherpenheuvel tussen twee woningen werd de bestuurder uiteindelijk ingerekend. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De bestuurder, een 23-jarige man, is geen onbekende voor het gerecht.
 

Meest gelezen