Video player inladen...

Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om reis naar Parijs dit weekend uit te stellen

Buitenlandse Zaken raadt reizigers aan om hun verblijf in Parijs dit weekend uit te stellen. Ook nu kunnen weer betogingen van de gelehesjesbeweging plaatsvinden in de Franse hoofdstad.

Wie toch naar Parijs gaat dit weekend, raadt Buitenlandse Zaken aan om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo wordt gevraagd om menigtes te mijden, de voorkeur te geven aan de arrondissementen op de linkeroever van de Seine en ook weg te blijven van symbolische en toeristische plekken zoals de Arc de Triomphe, Champs-Elysees, Boulevard Haussman, Rivoli, Concorde, Champs de Mars, Bastille, Republiek en Nation.

Automobilisten worden aangeraden niet in Parijs te rijden, aangezien er veel verkeerslichten beschadigd zijn, en genoeg brandstof te voorzien voor de hele reis. Ook wordt afgeraden de auto te parkeren op de straat, maar ze in ondergrondse parkings te zetten.

Hoogste dreigingsniveau na Straatsburg

Na de schietpartij in Straatsburg is het dreigingsniveau in Frankrijk opgetrokken tot het hoogste peil : "Urgence attentat" (noodtoestand als gevolg van een aanslag). Er wordt nog steeds gezocht naar de dader langs de Duitse-Franse grens. Buitenlandse Zaken vraagt de richtlijnen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen.

U kunt het reisadvies nalezen op de website van Buitenlandse Zaken

Meest gelezen