Buren redden familie uit brandend huis: "Dat meisje moest naar buiten, zo snel mogelijk"

Door brand in een huis in Hoboken vanmorgen, is een heel gezin - vader, moeder en twee kinderen - in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Maar zonder toedoen van hun buren Sylvain en Cindy, zouden de gevolgen nog veel erger geweest zijn.

"De Helden van Hoboken". Zo worden Sylvain en zijn vrouw Cindy intussen al genoemd in de Commandant Weynsstraat. Zij waren er vannacht meteen bij, om hun buren uit hun brandende huis te redden. 

Deur ingetrapt

"Ik werk normaal 's nachts en ik was nog wakker. Toen ik rook uit het dak zag komen, ben ik meteen gaan kijken", begint Sylvain het verhaal.  "Ik heb hun deur ingetrapt, en daar stond de vader, helemaal in shock. De vrouw en de kinderen lagen nog boven."

"Daar vond ik eerst het jongetje, die heb ik meteen naar buiten gebracht. Daarna de moeder en tot slot het meisje, maar zij was er helemaal niet goed aan toe, ze bewoog niet meer." 

Zuurstofmasker

"Dan ben ik ook naar binnen gelopen", begint zijn vrouw Cindy. "Dat meisje moest naar buiten, zo snel mogelijk. Ik heb haar naar buiten gedragen, en op haar rug op de grond gelegd, met haar hoofd lichtjes naar achter, zodat haar luchtwegen al goed openstonden. De brandweer heeft haar bij aankomst meteen een zuurstofmasker gegeven." 

Dat de buurt hen intussen helden noemt, vinden ze niet terecht. "Wij hebben gewoon gedaan wat we moesten doen, dat is onze plicht", reageert Cindy. "We hopen dat iedereen erdoor komt."

Levensgevaar

Aanvankelijk waren de moeder en de twee kinderen er heel erg aan toe, intussen is de toestand van de vader ook verslechterd, het hele gezin is nu in levensgevaar

Meest gelezen