Pixel from Mars

Franse gerecht opent dan toch onderzoek naar 30-jarige vermiste Kuurnenaar

Er komt dan toch een onderzoek naar een man van 30 uit Kuurne die op 16 september verdween op Corsica. Kevin Vanneste, zo heet de man, was sinds midden september op het Franse eiland in de Middellandse Zee. Hij zou er de GR20 stappen, een wandeling van 170 kilometer die jaarlijks zo’n 10.000 wandelaars naar Corsica lokt. Op 27 september zou de man terugkeren naar ons land maar dat gebeurde dus niet.

Zijn familie trok aan de alarmbel bij de plaatselijke autoriteiten. Maar omdat de Kuurnenaar meerderjarig is, werd zijn verdwijning niet als onrustwekkend beschouwd. Burgemeester Francis Benoit vond dat niet kunnen en trok eerder deze week naar Noord-Frankrijk, om er samen met de burgemeester van zusterstad Marcq-en-Baroeul via de media aandacht te vragen voor het dossier.

De procureur van Ajaccio, de hoofdstad van Corsica, pikte de boodschap op en liet gisteren weten dat hij nu toch een onderzoek heeft bevolen naar de verdwijning van Kevin Vanneste. Volgens de procureur heeft de gsm van de Kuurnenaar nog twee dagen gewerkt na zijn verdwijning. Daarna is het signaal weggevallen.

Volgens burgemeester Benoit heeft Vanneste kort voor zijn verdwijning contact gehad met een priester. Hij liet bij hem zijn rugzak achter en zou die acht dagen later weer komen ophalen. Dat is echter nooit gebeurd.

Meest gelezen