Video player inladen...

Hogesnelheidstrein gecrasht in Ankara: zeker 9 doden en ruim 50 gewonden

Bij een zwaar treinongeval in de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker 9 doden en ruim 50 gewonden gevallen. Rond 6.30 uur lokale tijd  - 4.30 uur Belgische tijd - botste een hogesnelheidstrein tegen een locomotief die voor onderhoudswerken op de sporen stond. Op de eerste beelden van het ongeval is een grote ravage te zien. 

De Turkse hulpdiensten zijn nog druk bezig met de slachtoffers uit het wrak van de hogesnelheidstrein te halen. Voorlopig zijn er 9 dodelijke slachtoffers geteld en 50 gewonden, maar gezien de ravage kan het aantal slachtoffers nog oplopen. Bij de doden is één van de machinisten van de twee treinen. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is onduidelijk en wordt nog onderzocht.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het treinstation Marşandiz, in het westen van de Turkse hoofdstad, waar de hogesnelheidstrein door reed. Door de klap van de botsing zijn twee rijtuigen ontspoord. Op de beelden van het ongeval is ook te zien dat het treinstel de voetgangersbrug over de sporen heeft geraakt. Delen van die brug zijn op het treinstel gevallen.

De gecrashte hogesnelheidstrein reed op de verbinding tussen Ankara en Konya, een stad in het zuidwesten van Turkije. Het is de tweede hogesnelheidslijn van het land, na de lijn Ankara-Istanbul. De treinverbinding wordt verzorgd door de Turkse staatsspoorwegen.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen