Klasje uitgebrand in Merendree

Rond 7.30 uur is er een brand uitgebroken in een klaslokaal van de Sint-Gerolfschool in Merendree (Nevele). De brandweer rukte uit met de grote middelen. Ze kon voorkomen dat het vuur zich in de school verspreidde.

Het klaslokaal waar de brand ontstond is volledig uitgebrand. De oorzaak is voorlopig onbekend, maar het ging om een gewoon klaslokaal.

Op het moment van de brand waren de meeste kleuters en leerlingen van de basisschool aanwezig. Zij zijn onmiddellijk geëvacueerd naar de speelplaats. De allerkleinsten zijn ondergebracht in de buitenschoolse opvang, die aan de achterkant ligt.

Vandaag zijn er geen lessen meer. Ouders mogen hun kinderen ophalen. Voor wie op school blijft, zijn er activiteiten. Vanaf morgen wordt er opnieuw normaal lesgegeven.

Meest gelezen