Klimaatbetoging voor kabinet premier Michel naar januari verdaagd

De samenkomst voor een rechtvaardig sociaal beleid en rechtvaardig klimaatbeleid, zondag voor het kabinet van premier Michel in de Wetstraat 16, is verdaagd naar januari. Dat hebben de organisatoren woensdagavond laten weten, zonder een datum te preciseren.

Een groep burgers en organisaties had eerder woensdag opgeroepen om nu zondag voor het kantoor van de premier te betogen voor een rechtvaardig sociaal beleid en rechtvaardig klimaatbeleid. De organisatoren hadden geen toelating gevraagd om te betogen, maar het was de bedoeling om een "familiale" manifestatie te houden zoals de Claim The Climate-betoging van 2 december.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en burgemeester Philippe Close (PS) van Brussel hadden woensdag nog alle manifestaties zondag op het Brusselse grondgebied verboden, na het verbod op de "Mars tegen Marrakesh" van een aantal (extreem)rechtse Vlaamse organisaties.

Meest gelezen