Videospeler inladen...

Mars tegen VN-migratiepact gaat toch door, ondanks verbod

De "Mars tegen Marrakech" gaat zondag toch door in Brussel. Dat hebben de organisatoren beslist, ondanks een verbod van de stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De "Mars tegen Marrakech" zondag in Brussel, gaat toch door. Dat hebben de organisatoren beslist en is bevestigd aan VRT NWS. De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijven de betoging van de verschillende rechtse organisaties tegen het VN-migratiepact verbieden, maar de organisatoren trekken zich daar niets van aan en gaan toch door met de mars.

"Wij zullen volgende zondag betogen tegen het Migratiepact van Marrakech, ook al is er een verbod uitgevaardigd door de PS'ers Philippe Close, burgemeester van Brussel, en Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Gewest.", zegt Filip Brusselmans, preses van KVHV Antwerpen en organisator van de "Mars tegen Marrakech". "Wij baseren ons op het recht van vergaderen en het recht van vrije meningsuiting", zegt Brusselmans, die benadrukt dat het de bedoeling is om geweldloos te betogen. "We zijn niet uit op een confrontatie met de politie."

De organisatoren bekijken ook of ze naar de Raad van State stappen om de weigering van de stad Brussel en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest om te betogen, aan te vechten.

 "We zijn in overleg met onze advocaten om een spoedprocedure te starten bij de Raad van State, om alsnog het recht te krijgen om te betogen", zegt Brusselmans donderdagvoormiddag. "Maar we moeten daarvoor wel nog de precieze teksten van Close en Vervoort krijgen.

De mars gaat uit van studentenverenigingen KVHV en NSV, het rechts-radicale Schild en Vrienden, het Vlaams-nationalistische Voorpost en Vlaams Belang Jongeren.

Bekijk:  "Wij vrezen voor de publieke orde hier in Brussel (Vervoort in een interview met BRUZZ)

Videospeler inladen...

Meest gelezen