Moeder en 2 kinderen in levensgevaar na brand in Hoboken

Bij een brand in Hoboken, in een gebouw in de Commandant Weynsstraat, zijn vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw van 32 en haar twee kinderen van 9 en 10 zijn in levensgevaar. Zonder de alerte buren hadden ze het niet overleefd.

Gered door buren

Op het ogenblik dat de brand ontstond, rond half vijf vanmorgen, lagen de bewoners van het pand nog te slapen. De buren die met een open raam sliepen, werden gewekt door een prikkelende rook en gingen meteen op zoek naar de oorzaak. "De buurman heeft een klein raam ingeslagen om binnen te geraken in de woning en hij heeft de ouders en hun kinderen gewekt en geholpen om naar buiten te geraken", vertelt Wouter Bruyns van de politie. "Het gezin is zo op het nippertje gered."

Levensgevaar

Het gezin had te veel rook ingeademd en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ook de buurman kreeg te veel rook binnen en moest naar het ziekenhuis. De moeder en haar twee kinderen verkeren in levensgevaar. 

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. Waarschijnlijk is het vuur ontstaan in een washok ontstaan op een tussenverdieping. Het gebouw is onbewoonbaar.
 

Meest gelezen