Nederland presenteert straks resultaten onderzoek Stint

Hoe veilig is de Stint, de elektrische bolderkar waarmee eerder dit jaar een dramatisch ongeval gebeurde aan een Nederlandse spooroverweg? Die vraag zal donderdagochtend worden beantwoord als de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd.

De Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) schakelde het onafhankelijke onderzoeksinstituut TNO in na het ongeluk met een Stint in Oss. Daarbij overleden 4 kinderen. Uit een eerste onderzoek bleek toen dat de kar "potentiële veiligheidsrisico's" had.

Daarop haalde de minister de elektrische bolderkar van de weg. Vooral kinderdagverblijven werden door de maatregel getroffen. De kinderopvang gebruikt de Stint voor het vervoer van kinderen.

De Stint werd sinds 2011 op de weg toegelaten. Daarna ontbrak elke vorm van toezicht. Er wordt nu opnieuw gekeken naar de regels voor toelating en toezicht van dit soort speciale voertuigen. De minister zei eerder in de Tweede Kamer dat ze het mogelijk acht dat de Stint -indien het voertuig helemaal veilig is- weer terugkeert op de openbare weg.

Meest gelezen