Videospeler inladen...

Vermoedelijke dader van dodelijke schietpartij in Straatsburg is doodgeschoten

De vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij in Straatsburg, Chérif Chekatt, is gisterenavond doodgeschoten tijdens een politieactie. De kerstmarkt waarrond het schietgeweld enkele dagen geleden plaatsvond, is ondertussen opnieuw geopend. 

De dodelijke schietpartij rond de kerstmarkt in Straatsburg gebeurde drie dagen geleden en tot gisterenavond was de vermoedelijke dader Chérif Chekatt spoorloos. Zo'n 700 politieagenten hielden de afgelopen dagen een klopjacht.

Gisteren was er overdag een grote politieactie in Neudorf, een wijk ten oosten van Straatsburg, waar Chérif Chekatt het laatst opgemerkt was. Tegen de avond vond opnieuw een actie plaats. Een getuige van persagentschap Reuters maakte melding van verschillende schoten.

Verschillende persagentschappen en Franse media meldden vervolgens op basis van politiebronnen dat Chekatt was "geneutraliseerd" bij de politieactie. Officiële bevestiging kwam er later op de avond, in een korte mededeling van de Franse minister van Binnenlandse Zaken. "Ik ben trots op onze veiligheidsdiensten", benadrukte Castaner. (Lees verder onder de beelden)

Videospeler inladen...

Hij vertelde dat agenten van de speciale antiterreurbrigade rond 21 uur een man hadden opgemerkt die voldeed aan de beschrijving van de verdachte. Toen ze hem wilden oppakken, opende hij het vuur op de agenten. In het daaropvolgende vuurgevecht werd Chekatt doodgeschoten.

Bij de schietpartij dinsdagavond in Straatsburg vielen drie doden en 13 gewonden. De kerstmarkt waarrond alles plaatsvond werd vandaag opnieuw geopend, met een "aangepast veiligheidsdispositief". Amaq, het persagentschap van terreurgroep IS, liet intussen weten dat de dader "een soldaat was van IS", al staaft ze dat voorlopig niet met bewijs. (Lees verder onder de foto)

VIDEO: Politie in Straatsburg krijgt applaus na de actie waarbij Chérif Chekatt werd doodgeschoten

Videospeler inladen...

Meest gelezen