Theelichtje veroorzaakt brandje in school

In Boechout heeft het gebrand in de Sint-Gabriëlschool. Daar was iemand een theelichtje vergeten te doven. De politie waarschuwt: "Tijdens de kerstperiode branden mensen graag een kaarsje. Maar doof ze als je er niet bij bent!".

Het kaarsje stond op een houten kast, en die vatte al snel vuur. Gelukkig werd de rook snel opgemerkt. De brandweer kreeg de brand vrij gemakkelijk onder controle. Niemand raakte gewond, maar het voorval toont wel aan dat zelfs een klein vlammetje grote gevolgen kan hebben, waarschuwt Johan Wonnink van de politie.

"Altijd doven"

"Het is de donkerste tijd van het jaar. De kerst nodigt uit om kaarsen of theelichtjes te gebruiken. Maar het is zo gevaarlijk om kaarsen te laten branden wanneer je er niet bij bent. Je kunt ook niet gaan slapen en hopen dat het kaarsje wel zal doven. Dit voorval toont nogmaals aan dat dit geen goed idee is", zegt Wonnink. Voor de leerlingen heeft het brandje geen gevolgen. De lessen in de Sint-Gabriëlschool in de Lange Kroonstraat in Boechout vinden plaats zoals normaal.

Meest gelezen