Video player inladen...

Franse politie houdt grootscheepse controleactie in het oosten van Straatsburg

In de wijk Neudorf in het oosten van Straatsburg is vanmiddag een grootscheepse politieactie gehouden. Dat zou te maken hebben met de klopjacht op Chérif Chekatt, de dader van de schietpartij op de kerstmarkt dinsdagavond.

Sinds dinsdagavond houden de Franse politie en de Duitse collega's aan de overkant van de Rijn een klopjacht op Chekatt. Die man was na de schietpartij kunnen ontkomen en is sindsdien spoorloos.

Iets over drie vanmiddag heeft de politie dan een grootscheepse actie gelanceerd in Neudorf, een wijk in het zuidoosten van Straatsburg op weg naar de Rijnbrug naar Duitsland. Die wijk werd afgezet met politiewagens en agenten RAID hebben er huizen doorzocht. Dat is een speciale interventie-eenheid van de nationale politie die wordt ingezet tegen zware criminaliteit en tegen terrorisme.

De actie is inmiddels afgeblazen en het is niet duidelijk wat het resultaat was, maar mogelijk wordt er gezocht naar sporen. Na de schietpartij nabij de kerstmarkt in Straatsburg heeft Chekatt een taxi genomen naar Neudorf. Sindsdien is hij spoorloos.

Intussen is elders wel een vijfde persoon voor verhoor meegenomen. Het zou gaan om een vrouw. In totaal zijn nu al vijf mensen meegenomen voor verhoor. Het gaat vooral om familieleden van de verdachte. In Parijs is een huiszoeking gehouden in de flat van een zus van Chekatt. In totaal zijn meer dan 720 agenten ingezet in de klopjacht op de verdachte. Ook de grenspolitie van Duitsland en Zwitserland is daarbij betrokken.

Eerder vandaag is een derde slachtoffer van de schietpartij overleden. Er zijn ook een tiental gewonden, vijf onder hen zijn er ernstig aan toe.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Video player inladen...

Meest gelezen