Video player inladen...

Zesde dode bij protest van gele hesjes in Frankrijk: demonstrant aangereden in Avignon

In Avignon, in Frankrijk, is afgelopen nacht een actievoerder van de gele hesjes overleden. De 23-jarige demonstrant werd op een rotonde aangereden door een vrachtwagen en overleed. Het is de zesde dode sinds de protesten van de gele hesjes vorige maand begonnen.

Het protest van de "gilets jaunes" in Frankrijk, tegen de hoge levensduurte, heeft afgelopen nacht een zesde leven geëist. Een 23-jarige demonstrant die in Avignon,  in het zuiden van Frankrijk, op een rotonde stond, werd aangereden door een vrachtwagen. De 26-jarige chauffeur wordt nog ondervraagd.

Sinds het begin van de protesten van de gele hesjes zijn er nu dus al zes doden gevallen, ruim 1.400 anderen raakten gewond. De meeste slachtoffers vallen bij wegblokkades, waarbij demonstranten op de weg gaan staan om te protesteren, vooral tegen de hoge brandstofprijzen en belastingen. 

Meest gelezen