Video player inladen...

Aanslag Straatsburg eist vierde dodelijk slachtoffer

De aanslag op een kerstmarkt in het Franse Straatsburg heeft een vierde dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft het parket van Parijs vrijdag laten weten. Volgens het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om de 28-jarige journalist Antonio Megalizzi. 

Een vierde slachtoffer van de aanslag op een kerstmarkt in Straatsburg is vandaag aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om de 28-jarige Italiaanse journalist Antonio Megalizzi. Hij bevond zich sinds dinsdagavond in een kritieke toestand en is nu aan zijn verwondingen overleden.

Chérif Chekatt maakte dinsdagavond al twee dodelijke slachtoffers toen hij in de buurt van de kerstmarkt begon te schieten. Een derde persoon overleed donderdag. Een vijfde slachtoffer is hersendood.

Megalizzi werkte voor Europhonica, een pan-Europees netwerk van radiostations van universiteiten. De 29-jarige Chekatt werd donderdagavond door de Franse politie doodgeschoten in de wijk Meinau in Straatsburg. De geradicaliseerde crimineel was 48 uur op de vlucht.

Video player inladen...

Meest gelezen