Antwerps hotel wordt gesloten na ontdekking van tienerprostitutie

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat het hotel voor een maand sluiten. De eigenaar moet maatregelen nemen om te voorkomen dat minderjarigen zich er prostitueren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het hotel op het Antwerpse Zuid was al bekend bij de politie. In 2017 werd al eens een proces-verbaal opgesteld voor de verkrachting van een minderjarige. In oktober kwam het opnieuw in opspraak. De politie achterhaalde toen dat een minderjarig meisje er eind september was ingecheckt, samen met drie meerderjarigen, mogelijk tienerpooiers. Ze zou er dagelijks verschillende klanten ontvangen hebben. De hoteluitbater zou nooit de identiteit of leeftijd van het meisje gecontroleerd hebben. 

Volgens de eigenaar zijn de uitbaters intussen ontslagen en vervangen door anderen. Maar hij kon niet uitleggen welke maatregelen er intussen genomen zijn om een betere identiteitscontrole uit te voeren. Daarom laat burgemeester De Wever het hotel voor een maand sluiten, zodat de eigenaar de nodige maatregelen kan nemen. Het is de eerste keer dat dat gebeurt.

Meest gelezen