Daan en Rudy Trouvé blazen Dead Man Ray na 16 jaar nieuw leven in

22 jaar na hun eerste jamsessie brengt Dead Man Ray een EP uit met 4 nieuwe nummers. De band die eind jaren 90 met onder andere "Chemical" enkele culthits maakte, drukte in 2002 de pauzeknop in. Dat betekende onder andere de start van de solocarrière van Daan Stuyven. Nu pikken Daan en Rudy Trouvé de draad weer op met dezelfde muzikanten van toen.

In november 1996 ontmoetten zanger Daan Stuyven en artistieke duizendpoot Rudy Trouvé elkaar en knutselden ze samen hun eerste demo "Chemical" in elkaar.  Een maand later traden ze samen op met gitarist Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts.  

Producer en keyboardspeler Wouter Van Belle nam mee hun eerste plaat "Berchem" op, een onmiddellijk succes. De sound van de band wordt gekenmerkt door de experimentele gitaargeluiden van Trouvé en de diepe stem van Daan. De afwezigheid van een bas en onorthodox knip-en plakwerk in de homestudio geeft de cultband een unieke sound.

Voor hun tweede album "Trap" kwam Karel De Backer als nieuwe drummer bij de groep.

De band toerde in de jaren 90 in heel West-Europa en bouwde een stevige live-reputatie op.  Vanaf de lente plant de band om weer samen op een podium te staan. Een nieuw volledig album zou in maart 2019 klaar moeten zijn.

De kans is groot dat dit niet de enige reünie wordt van een Belgische band uit de jaren 90. Naar verluidt heeft ook Noordkaap van Stijn Meuris plannen voor een comeback.

Meest gelezen