Denderleeuw: Bestuursakkoord gesloten tussen LvB, CD&V en Groen

In Denderleeuw hebben de politieke partijen LvB (Lijst van de Burgemeester), CD&V en Groen een bestuursakkoord ondertekend. De drie partijen in de Oost-Vlaamse gemeente hebben een krappe meerderheid van 14 op de 27 zetels. De grootste partij van Denderleeuw is het Vlaams Belang met negen zetels.

In Denderleeuw hebben de partijen LvB, CD&V en Groen een bestuursakkoord gesloten. De Lijst van de Burgemeester (LvB) van SP.A'er Jo Fonck haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zeven zetels binnen. Samen met CD&V (5) en Groen (2) heeft de nieuwe bewindsploeg 14 zetels. 

Het Vlaams Belang is na de verkiezingen de grootste partij in Denderleeuw. De partij heeft negen zetels in de gemeenteraad, maar de partij vond geen partners om een coalitie mee te vormen.

LvB, CD&V en Groen gaan nu van start met de invulling van de mandaten. Op dit ogenblik is nog niet duidelijk of de afscheidnemende burgemeester Jo Fonck door zal gaan als burgervader van Denderleeuw.

Meest gelezen