Filterblokkades en stakersposten in Limburg

Er is vandaag een grote vakbondsactie in het land en ook in Limburg doen de vakbonden mee. De bonden eisen meer koopkracht, en werkbaar werk voor oudere werknemers.

Een aantal bedrijven zijn volledig dicht, aan andere bedrijven staan stakingsposten. Er zijn ook filterblokkades, aan de afritten Zolder-Terlamen op de E 314 en Lummen-industrie op de E 313. Andres Vandereycken van de socialistische vakbond: "Op dit moment loopt het wat vast, maar we laten mensen door als het gevaarlijk begint te worden. En we hebben ook in de bedrijven heel wat stakersposten staan, van mensen die ook rechtstreeks hun eigen collega's willen informeren." 

Stakingspost bij dienstenbedrijf Trixxo

Een bedrijf waar een stakingspost staat is dienstenbedrijf Trixxo in Hoeselt. Een sector waar de mensen volgens de bonden worden uitgewrongen aan een minimumloon. Sarah Mebis van de socialistische vakbond: "Ze zien hun koopkracht er alleen maar op achteruit gaan. Het is ook een zware job, zowel fysiek als mentaal, en ook dat wordt niet erkend."

Ook hinder bij de Lijn

En ook het busverkeer ondervindt hinder in Limburg. Ongeveer een derde van de ritten rijdt niet uit. Sonja Loos van De Lijn: "De hinder is voelbaar in heel de provincie. Op vrijwel alle lijnen vallen enkele ritten weg. Ook op de stadslijnen van Hasselt en Genk, en in mindere mate in Tongeren en Sint-Truiden, rijden er minder bussen."

 

 

Meest gelezen