Videospeler inladen...

Finnen kiezen resoluut voor kernenergie: bezoek aan de nieuwste kerncentrale van Europa

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, wordt er fors ingezet op hernieuwbare energie, maar misschien kan ook kernenergie een oplossing zijn. Ons land gelooft daar niet in en besliste 15 jaar geleden om zijn zeven kerncentrales te sluiten. Ondertussen blijft de kwestie wel een twistpunt in de Wetstraat. Een van de landen waar ze niet uit maar des te meer in kernenergie willen stappen, is Finland. Daar wordt al jaren gebouwd aan Olkiluoto 3, de nieuwste kerncentrale én het duurste gebouw van Europa. "Terzake" ging een kijkje nemen.

VIDEO: In Finland kiest men resoluut voor de bouw van nieuwe kerncentrales en is het draagvlak voor kernenergie groot. In ons land ligt dat anders. Vlaams parlementslid Andries Gryffroy (N-VA) en klimaatexpert Jos Delbeke debatteren daarover in "Terzake".

Videospeler inladen...

Meest gelezen