Nieuw lek bij Facebook: foto's van bijna 7 miljoen gebruikers gedeeld met app-ontwikkelaars

Door een lek bij Facebook zijn 6,8 miljoen foto's van Facebookgebruikers gedeeld met app-ontwikkelaars. Opvallend: het ging ook om foto's die niet gedeeld waren op sociale media. De bug was van 13 tot 25 september aanwezig in het netwerk en is ondertussen verwijderd. Facebook heeft het lek zelf toegegeven.

Facebook lijkt van de ene storm in de andere terecht te komen. Het socialemedianetwerk heeft 10 dagen lang met een bug gezeten die app-ontwikkelaars toegang gaf tot foto's. Het ging niet alleen over publieke foto's, maar ook over foto's die de gebruikers nog niet gedeeld hadden.  

Zelf toegegeven

Wanneer een app toestemming krijgt om foto's te gebruiken, zal die alleen toegang krijgen tot foto's die gedeeld zijn. Maar door de bug kregen die toegang tot foto's die niet gedeeld waren: zoals die in Facebook Stories of Marketplace.

Facebook heeft de fout ondertussen zelf toegegeven en meldt dat de getroffen gebruikers een melding zullen krijgen. Het is nog onduidelijk of er ook Belgische gebruikers getroffen zijn.

Meest gelezen