"Het voelde alsof ik plots in een sprookje terechtgekomen was"

Het leek bijna een scène uit "Sneeuwwitje" of "Pocahontas", waar sommige dieren geen enkele schrik hebben om in de nabijheid van de hoofdfiguren te vertoeven. Alleen was deze onverwachte ontmoeting wel een realiteit. Toen Oscar Luciano van het Amerikaanse pakjesbedrijf UPS stond te wachten aan de voordeur van een woning in Chicago, in de Amerikaanse staat Illinois, hopte er plots een eekhoorn op zijn schouders en hoofd. De beelden daarvan gingen de afgelopen dagen viraal.

Luciano op nieuwswebsite CBS Local en dierenwebsite The Dodo: "Ik stond daar wat naar de muziek te luisteren, terwijl ik mijn hoofd heen en weer bewoog. Plotseling voelde ik iets bewegen aan de achterkant van mijn hoofd, iets wat me enorm verbaasde. Die eekhoorn verscheen als uit het niets."

"Schrik heb ik nooit gehad. Ik hou van dieren en vind zeker eekhoorns 'cool'. Het enige wat ik toen wel dacht was: mijn vrouw gaat dit nooit geloven! Het was alsof ik in een sprookje terechtgekomen was, alsof ik Sneeuwwitje was, met al die dieren die rond haar hangen."

Luciano kreeg de beelden van de eigenares van de woning, Amanda Atkins, toen hij enkele dagen later opnieuw een pakje bij haar moest leveren. Atkins: "Ik moest die beelden gewoonweg delen met anderen. Vooral om te tonen hoe positief Luciano deze situatie afhandelt. Want er is al genoeg negativisme in de wereld, niet?"

Geniet alvast van deze opmerkelijke ontmoeting (het filmpje werd door CBS intussen in die typische kerstsfeer gedompeld):

Meest gelezen