Jaaroverzicht YouTube Rewind is slechtst beoordeelde video ooit op YouTube

YouTube Rewind 2018, het jaaroverzicht van de videowebsite zelf, heeft al meer dan 11 miljoen dislikes en dat is een record. Het filmpje krijgt vernietigende reacties op YouTube. De videowebsite zou niet meer luisteren naar de mensen die elke dag miljoenen filmpjes maken. Dat zegt ook YouTube-ster PewDiePie.

Elk jaar maakt YouTube zelf een jaaroverzicht. Daarin komen de belangrijkste trends aan bod van het afgelopen jaar en ook YouTube-celebrity's passeren de revue. Het filmpje, dat de naam YouTube Rewind krijgt, was jarenlang een hit, maar de laatste jaren komt er duidelijk sleet op de formule.

Dit jaar spant volgens de YouTube-gemeenschap zonder enige twijfel de kroon, maar oordeelt u vooral eerst zelf. YouTube Rewind 2018:

In een week tijd verzamelde YouTube Rewind 2018 meer dan 10 miljoen dislikes, voldoende om de videoclip "Baby" van Justin Bieber van de troon te stoten. "Baby" had er wel 8 jaar voor nodig om een gelijkaardig aantal dislikes te verzamelen.

Volgens de miljoenen critici zijn de echte helden van het internet niet te zien in Rewind en gaat er proportioneel gezien te veel aandacht naar Fortnite, het spelletje dat afgelopen jaar immens populair is geworden. De passage waarbij jongeren rond een kampvuur plots aandacht vragen voor allerlei wereldproblemen wordt dan weer als bijzonder klef ervaren.

PewDiePie

De commentaren onder de video liegen er niet om. "Wie zijn die mensen?", "Hoog tijd om Rewind 2013 te herbekijken om ons weer goed te voelen", "Jezus, het wordt elk jaar slechter", "En we dachten dat het vorig jaar slecht was" of "Die 8 minuten en 13 seconden krijgen we nooit meer terug". Zo gaat het maar door, anderhalf miljoen keer.

Wie ook zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken stak, was PewDiePie, een van de grootste sterren op het videoplatform, die voor alle duidelijkheid niet in het filmpje voorkomt. Hij maakte zijn eigen review van Rewind 2018. Zijn boodschap is duidelijk: "Het is alsof mensen al op voorhand besloten hadden om de video slecht te vinden, want de community is nog nooit zo ongelukkig geweest met YouTube."

"Vroeger was je blij als je in de Rewind-video zat, omdat het zo cool was en het een hommage was aan de makers, maar nu ben ik bijna blij dat ik er niet in zit. Dit heeft nog weinig te maken met de YouTube-gemeenschap."

Bekijk de review van PewDiePie op YouTube:

Meest gelezen