Keith Richards draait de alcoholkraan (beetje) dicht

Gitarist Keith Richards heeft -naar eigen zeggen- zijn alcoholgebruik drastisch teruggeschroefd. De man wiens naam synoniem is/was met seks, drugs, rock&roll en valpartijen uit palmbomen, zegt dat hij "het zuipen beu" is geworden. De 74-jarige Richards staat vooral bekend als liefhebber van whisky. In een gesprek met het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone zei hij dat hij "al een jaar" het zware drinken heeft opgegeven. Al drinkt hij nog "occasioneel" een wijntje en een biertje.

Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone had een interview met Keith Richards aan het einde van hun  Europese tournee, die twee jaar lang liep. Volgend voorjaar breien de Stones er nog een vervolg aan in de Verenigde Staten.

In dat gesprek komt Richards ervoor uit dat hij alcohol vaarwel gezegd heeft, voor het grootste gedeelte dan toch. "Ongeveer een jaar nu. Ik ben ermee gestopt. Ik was het beu." Hoewel hij af en toe nog een glas wijn en een biertje drinkt, was het een grote stap voor een man die bekend staat om zijn hedonisme. "Het was tijd om ermee te stoppen. Net zoals met "de andere stuff"".

Was het een aanpassing? "Zo zou je het kunnen noemen, ja. Maar ik merk niet echt een verschil, behalve dat ik niet meer drink. Ik voelde me niet meer goed en ik heb het daarmee gehad. Ik wilde het niet meer". Waarmee hij allicht verwijst naar zijn drankexcessen.

Zijn maatje op de gitaar bij de Stones, Ronnie Wood, op alcoholvlak al een droogstoppel sinds 2010, liet al weten dat hij de Richards sec of dry "veel zachter" vindt.

Meest gelezen