Leer je hond kennen op café

In Mechelen is voor het eerst een hondencafé georganiseerd. Je kon er komen kennis maken met enkele honden uit het asiel. Met het café wil de eigenaar 2 boodschappen de wereld in te sturen: denk goed na voor je een hond in huis neemt en spring eerst eens binnen bij het dierenasiel.

Kennis maken

De dierenasielen zitten momenteel overvol en daar wil Miguel Ska van café Cuba Libre iets aan doen. "Je kan hier iets drinken en ondertussen de honden aaien en er kennis mee maken", vertelt Ska. "Daarna kan je dan contact opnemen met de dierenbescherming om het dier eventueel te adopteren of er gewoon elke woensdag mee te gaan wandelen. Het is niet de bedoeling dat in het café honden verkocht worden."

Vooroordelen

Er zijn nog heel wat vooroordelen over honden uit een asiel, vertelt Ska: "Ze zijn niet meer te temmen, ze hebben trauma's opgelopen die jij zal mogen oplossen, ze zijn agressief en asociaal,... Die vooroordelen wil ik doorbreken door de mensen kennis te laten maken met de honden."

Plan

Denk goed na voor je hond koopt en geef het zeker niet als cadeau omdat hij er leuk en schattig uitziet. "Koop hem zelf en denk goed na voor je hem koopt. Is dit het goeie moment, wat moet ik doen als ik hem heb, hoe pak ik dit aan met mijn vakanties? Je moet al een plan hebben voor je denkt aan welke hond je wil", vult Ska aan. 


 

Meest gelezen