Ouders eisen 30.000 euro na sluiting kinderdagverblijf Pimpeloentje

Begin september moest kinderdagverblijf Pimpeloentje in Grimbergen sluiten. Heel wat ouders hadden al een waarborg en voorschot betaald en willen hun geld terug. Maar nu blijkt dat de uitbaters niet meer bereikbaar zijn.

Begin september moest het gebouw sluiten omwille van de veiligheid. 46 jonge ouders moesten plots een andere crèche zoeken voor hun peuters. Verschillende diensten hebben er toen voor gezorgd dat de meeste kindjes ergens anders onderdak vonden. Maar de ouders hadden wel een maand vooraf betaald en ook een waarborg van 500 euro. Die willen ze nu terug, maar de uitbaters van de crèche reageren niet. Daarom stappen verschillende ouders nu naar het gerecht.

Niet normaal

"Als je alles optelt, is dat meer dan 30.000 euro", zegt Yvonne Wilmus, een van de jonge ouders. "Wij vinden het niet normaal dat dat zomaar kan. Wij zetten onze kinderen ergens weg en als ze dat dan eindelijk gewoon zijn moeten we ze verplaatsen."

De ouders hopen dat ze hun geld terugkrijgen en dat de uitbaters nooit meer een crèche mogen uitbaten. 

Meest gelezen