Pluimveeslachterij Lammens roept vleesbereidingen terug wegens salmonella

Wegens de aanwezigheid van salmonella roept het bedrijf Pluimveeslachterij Lammens verschillende vleesbereidingen terug die verdeeld waren via winkels van Okay en Carrefour.

Het gaat om de volgende bereidingen van het merk Okay: kippenvinken (lotnummer 12745), kipzigeunerschnitsel (12745), kippenworst (31973), kippenchipolata (12745) en kippensoepballetjes (12752). De producten hebben als uiterste consumptiedatum 13/12/2018. De producten bevinden zich in een plastic schaaltje verpakt onder een beschermende atmosfeer en zijn verdeeld via Okay-winkels.

Van het merk Carrefour gaat het om de bereidingen boomstammetjes (12724), kippengehakt (12727), kippenburger gepaneerd (12734), kippenburger (12725) en kippengyros (12731). Ook bij die producten is de uiterste consumptiedatum 13/12/2018. De producten zijn verdeeld via Carrefour-winkels, in een plastic schaaltje verpakt onder beschermende atmosfeer.

Het bedrijf vraagt de consumenten om de producten niet te consumeren en in de originele verpakking terug te brengen naar het verkooppunt.

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree, en dit binnen de 6 tot 72 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Wie van het product gegeten heeft en deze symptomen vertoont, krijgt de raad een huisarts te raadplegen.

Meest gelezen