"Prins George is arrogant, manipulatief en geobsedeerd door de koninklijke troon"

Jaloers, onzeker, met een paar tirannieke trekjes, een mini-monster met een onmetelijke drang naar zelfbevestiging. Een vleugje "Game of thrones", maar dan aan het Britse koninklijke hof. Met in de hoofdrol de piepjonge prins George, de zoon van prins William en Kate Middleton. Althans, zo ziet auteur en tv-producer Gary Janetti de 5-jarige kleuter, die naar aanleiding van welke gebeurtenis dan ook geen blad voor de mond neemt. Dankzij het huwelijk van 'oom Harry' kende de Instagramaccount van Janetti met opmerkelijke oneliners van prins George het afgelopen jaar een spectaculaire stijging, met momenteel meer dan 675.000 volgers.

Begin dit jaar telde Janetti’s account, waarmee hij in de herfst van vorig jaar startte, nochtans hooguit een 70.000-tal volgers. Maar dat aantal veranderde dus danig in de loop van het jaar. Met dank onder meer aan de wereldwijde interesse voor het huwelijk van prins Harry met actrice Meghan Markle in mei. Voor Janetti, die onder meer meewerkte aan tv-programma’s als "Will and Grace" en "Family guy", het signaal om in de ingeslagen weg verder te gaan.

Gary Janetti: "Ik heb eigenlijk niets met koninklijke families. Maar toen ik de foto’s zag van de eerste schooldag van prins George, viel me op dat hij zo’n expressief gezicht heeft. Ik dacht: "Ik ga de dingen nu schrijven zoals hij ze denkt." Simpeler kon dit idee niet geboren worden. Op mijn eerste posts reageerde niemand. Maar dan introduceerde ik Meghan Markle en er volgden wel reacties. Pas toen besefte ik hoeveel plezier ik nog aan prins George kon beleven." (The New York Times, mei 2018)

"Vanaf zijn geboorte draaide alles rond George. Hij was de ster van de show. En dan daagt daar plots een Amerikaanse schone op en wordt hij naar de zijlijn verdrongen. En dus wordt hij overmeesterd door jaloezie." (Hollywood Reporter, mei 2018)

"In mijn gedachten is prins George arrogant en manipulatief. Hij heeft maar één doel voor ogen en dat is koning worden. Hij is geobsedeerd door zijn koninklijke bloed en anderen zullen dat geweten hebben." (The New York Times)

"De gedachten van George, ik beschouw die als een televisieserie. Een soort drama van Shakespeare, maar dan met een grappige ondertoon. Hij heeft iets van King Lear, maar dan piepjong. George is bezeten door de macht die hem in de toekomst zal aangeboden worden. Hij is het die de machtigste man ter wereld zal worden. In tegenstelling tot King Lear, die zich halsstarrig aan zijn troon vastklampte, wil George niets anders dan die troon ooit te bestijgen." (Vanity Fair, mei 2018)

"Alles aan de koninklijke familie is zo zeemzoeterig en nep. Altijd maar die loftrompetten die moeten bovengehaald worden, zeker sinds de introductie van Meghan Markle. Op wie prins George natuurlijk immens jaloers is. Omdat zij nu in de schijnwerpers komt te staan. Ze is niet alleen een mindere actrice, ze is ook nog eens Amerikaanse. Horror!" (The New York Times)

"Eigenlijk vind ik Meghan Markle superaantrekkelijk. Het is misschien dan ook ironisch dat ik haar op deze manier aandacht geef. Een vreemde kronkel, toegegeven." (Hollywood Reporter)

"De reacties zijn vooral positief. Ook al zijn er natuurlijk mensen die het niet echt begrijpen, die de grappen niet verstaan. Ze beweren dan dat ik die dingen schrijf vanwege mijn eigen aversie voor bijvoorbeeld Meghan Markle. Of dat het niet gepast is een kind op te zadelen met de gedachten van een volwassene. Maar ik denk dat er in ieder van ons een kleine George zit." (Huffington Post, mei 2018)

"Ook al reageert hij op meest horribele manier, toch zijn die reacties zo belachelijk dat je ze nauwelijks serieus kan nemen." (Hollywood Reporter)

Meest gelezen