Shakira wordt beschuldigd van belastingontduiking in Spanje

De Colombiaanse zangeres Shakira wordt beschuldigd van belastingontduiking in Spanje. Shakira woont sinds 2015 officieel in Spanje samen met haar partner Gerard Piqué. Het gerecht in Barcelona heeft tegen Shakira zes aanklachten van belastingontduiking geformuleerd, voor een waard van meer dan 14,5 miljoen euro.

De Colombiaanse zangeres Shakira wordt in Spanje beschuldigd van belastingontduiking voor meer dan 14,5 miljoen euro. De zangeres woont sinds 2015 in het land van haar partner, de FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué.

Volgens de Spaanse justitie heeft Shakira een deel van haar vermogen proberen te verbergen voor de Spaanse belastingdiensten. 

De 41-jarige Shakira is vooral bekend van hits als "Whenever, wherever" en "Hips don't lie". In 2010 heeft ze het themanummer voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika gemaakt: "Waka waka (This time for Africa)".

Shakira heeft sinds 2011 een relatie met de voetballer Gerard Piqué. Het koppel vestigde zich in Barcelona, de stad waar Piqué voetbalt voor FC Barcelona. Ze hebben samen twee zoontjes, Sasha en Milan.

Meest gelezen