Stakersposten aan West-Vlaamse voedingsbedrijven

De vakbonden houden een nationale actiedag tegen de regering én de werkgevers. Er wordt onder meer in de voedingssector gestaakt. Daar willen de werknemers méér koopkracht. Er staan stakersposten aan Milcobel in Langemark-Poelkapelle en Alpro in Wevelgem.

In de voedingssector willen de werknemers méér koopkracht. De stakers willen ook een goede pensioenregeling voor mensen met een zwaar beroep. "De druppel die de emmer deed overlopen, was toen de werkgevers van het VBO de discussie over de zware beroepen van tafel geveegd hebben", zegt Jean-Claude Willaert van de christelijke vakbond.

De vakbonden kiezen voor een diplomatische aanpak. "We willen stakers en werkwilligen niet tegen elkaar opzetten. Wie wil werken, laten we binnen. Iedereen krijgt een sticker om de actie te ondersteunen."

Meest gelezen