Videospeler inladen...

Twee ambtenaren, van wie één voor Natuur en Bos, aangehouden voor corruptie en illegale jachtpartijen

Twee ambtenaren, waarvan er één bij het Agentschap van Natuur en Bos werkt, worden verdacht van corruptie en illegale jachtpraktijken. De veertigers zouden illegale jachtpartijen georganiseerd hebben en illegaal Chinese muntjakken gekweekt hebben om daarna vrij te laten. De Leuvense politie heeft de voorbije dagen 10 huiszoekingen uitgevoerd. 

In Leuven, Herselt, Laakdal en Langdorp zijn de afgelopen dagen tien huiszoekingen geweest in het kader van een onderzoek naar corruptie en illegale jachtpraktijken van twee ambtenaren, waarvan één van het Agentschap van Natuur en Bos en één van het Agentschap Landbouw en Visserij.

Het onderzoek ging aan het rollen na een melding van het Agentschap zelf over wantoestanden binnen hun organisatie. De twee ambtenaren zouden misbruik maken van hun functie om zelf illegale jachtpartijen te organiseren. Het geschoten wild zouden ze verwerken in vleesbereidingen. Ook zouden de twee veertigers zelf Chinese muntjakken kweken (een soort hert) om vervolgens vrij te laten. De Chinese muntjak komt normaal gezien niet in onze regio voor en het is dan ook verboden om de dieren vrij te laten.

Bij de huiszoekingen werden inderdaad tientallen illegale muntjakken aangetroffen. Die dieren zullen gedood moeten worden. Op twee plaatsen werd ook wild, vlees en vleesbereidingen aangetroffen. Waarschijnlijk wilden de twee die verkopen, wat volgens het parket mogelijk risico's voor de volksgezondheid inhoudt. 

De twee ambtenaren, waarvan er één officier bij de gerechtelijke politie is, werden opgepakt en aangehouden.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen