Belg komt om het leven bij wegversperring "gele hesjes" aan Belgisch-Franse grens

Bij een ongeval aan een wegversperring van de "gele hesjes" aan de Belgisch-Franse grens in Erquelinnes is gisterenavond een dode gevallen. Een Belgische bestuurder, een vijftiger uit Solre-sur-Sambre, reed er in op een vrachtwagen die tot stilstand was gebracht door actievoerders. Dat heeft de burgemeester van Erquelinnes, David Lavaux, bevestigd.

Volgens de burgemeester van de grensgemeente vond het ongeval gisterenavond plaats rond 18 uur. "De gele hesjes, die hier al weken actie voeren, organiseerden een filterblokkade op de N54. Ze hielden daarbij vrachtwagens tegen en lieten de personenwagens door." Het slachtoffer merkte de stilstaande vrachtwagens te laat op en reed in op een vrachtwagen.

De Franse politie heeft volgens de burgemeester de blokkade al willen ontruimen, maar het probleem is dat ze op de grens ligt. "Ze staan aan beide kanten van de grens", verzucht de burgemeester.

Het zou gaan om het zevende dodelijke slachtoffer bij acties van de gele hesjes.

Meest gelezen